Logo en kaart - Vakantieplan Morvan

Chambres d´hôtes

A l´Etang d´Yonne

Sinds 1880 ...

Deze ‘en pierres’ gebouwde auberge ademt één en al romantiek en historie uit. Ooit dé verzamelplaats voor velen. Vroeger kwam je hier om te telefoneren en wachtte men in de centrale entree op de postkoets. De auberge rond 1900De paarden en koetsier hadden er hun eigen slaapplaats om de volgende dag weer uitgerust door te reizen. De kruidenier, rechts in het pand, voorzag de lokale bevolking van Bourgondisch lekkers... Voor het hapje, drankje en natuurlijk het praatje van de dag, ging men links het restaurant, café en of filmhuis binnen. Te laat om naar huis te gaan, dan bleef je toch gewoon een nachtje slapen in één van de 7 slaapkamertjes...

40 jaar helemaal niets, maar ze is nu weer open.

Fotocollage Chambres et table d´hôtes
Klik op de collage om foto´s van Chambres d´hôtes te bekijken

‘Entrez vous 2017 ...

...Deze ruime hal is tevens de garderobe. Rechts is de grote en zeer complete keuken met onder meer een magnetron, vaatwasser en een kooktoestel met oven. Voor uw avondmaal is het mogelijk gebruik te maken van de keuken. Links loopt u de ‘salle de séjour’ binnen, in deze sfeervolle gezamenlijke huiskamer is ruimte voor ontspanning. U kunt er bijvoorbeeld tv kijken of gezellig een spel spelen of misschien kiest u liever een boek om lekker in te lezen. Bij koele avonden steekt u hier graag de haard aan. Ontbijten, lunchen en dineren doet u ook in deze ruimte, met mooi weer kunt u natuurlijk buiten eten aan één van de gezellige lange tafels.

Via de ‘luie’ antieke trap loopt u naar boven. Daar treft u prachtige slaapkamers, allen met eigen karakter en sfeer. De bedden zijn van goede kwaliteit, er zijn in totaal 3 douches en 3 wc’s. Meer kamerinformatie vindt u op de pagina van de Kamers

Rondom het huis is ruimte voor iedereen, voor uzelf of met elkaar. U kiest een fijn plekje bij de beek, op het terras tussen de rotsen of op de zonnewei in een ligstoel. Voor uw kind, is ‘waterpret’ één van de sleutelwoorden die wij u alvast geven, de beek zorgt hier voor veel plezier, en waarschijnlijk ook voor uzelf. Parasol, barbecue en hangmat zijn er natuurlijk om te gebruiken. Het totaaloppervlak is 7000m2, parkeren doet u op eigen terrein.

Aan tafel

Direct naast het huis, maar ook achter het huis staan eettafels, geniet hier van uw ontbijt, een hapje & drankje, uw diner ... en de laatste zonnestralen nemen u mee de avond in.

Langs het erf loopt de Grande Randonnée (GR13) / grande route du Morvan. U start vanaf de voordeur de meest mooie wandelingen, waarbij de schoonheid van dit natuurpark u niet zal teleurstellen.