Logo en kaart - Vakantieplan Morvan

De Morvan

Mor - ven betekent het ‘Zwarte Woud’, is de Keltische en oorspronkelijke naam

In de omgeving ...

...Op nog geen 10 km afstand ligt Château-Chinon, waar van alles ‘te krijgen’ is. Château-ChinonEr is een dokterspost, tandarts (toevallig Nederlandstalig), dierenarts, politieburo, een zwembad, een manege en een grappig museum over de tijd van President Mitterand.

Arleuf (op 5km afstand) heeft een bakker, een slager en een traditioneel Frans bar–restaurant, erg lekker.

Tour cascade op 1 km afstandLe Châtelet ligt aan de voet van de Haut Folin, één van de hoogste bergen van de ‘haut-Morvan’ de zuidkant. Op de Mont Beuvray werd de Keltische stad Bibracte ontdekt. Opgravingen hebben veel prijsgegeven van wat zich hier allemaal heeft afgespeeld. Hier is de natuur zeer gevarieerd, wouden bestaande uit gemengd, beuken-, eiken- en naaldbomen, met grillige accenten en vele beekjes en vennen, sprookjesachtig mooi! Hier kan de natuur nog zichzelf zijn.

U kunt direct vanuit huis prachtige, lange en korte, wandelingen maken. Op een afstand van 30 minuten is een aantal grote meren, waar u op heerlijke dagen in, op en aan het water kunt zijn. Wilt u meer informatie, bekijk dan ons pdf-bestand: ‘recreatie, de rijke flora en fauna en actief in de Morvan’.

Fotocollage Algemeen
Klik op de collage om foto's van de omgeving te bekijken

In de wijde omtrek ...

...Autun (op 30 min afstand) is oud en gezellig, een echt dorpsstadje! U vindt er veel winkeltjes in lanen en kleine straatjes, leuke barretjes, cafeetjes en restaurants aan gezellige pleintjes en de wekelijkse markt op vrijdag. Boven, het meest oude deel, staat een prachtige kathedraal. Op recreatiegebied is er onder meer een (overdekt) zwembad en een recreatiemeer met een parkje er omheen. U kunt golfen, bowlen en meer. Cultureel is Autun ook erg interessant, meer hierover staat beschreven in ‘de stadswandeling’ (pdf). Er is meer leuks om te lezen over in en rondom de Morvan in de pdf: dorpen, stadjes en autoroutes.

De Morvan ...

Het meest noordelijke gedeelte, Bas-Morvan genoemd, in de buurt van Vézelay, is kalkrijk en vruchtbaar en hier vindt u veel fruitbomen en wijnbouw. Leuke wetenschap over de Morvan vindt u in het pdf-bestand cijfers en geschiedenis.